ITIL 4 Foundation All Inclusive på Marstrand – lyckat, i vanlig ordning.

Published

ITIL 4, ITIL Utbildning, Referensuppdrag

31:a aug-2:a Sept genomfördes, trots pandemi, ännu en lyckad kurs på Marstrands Havshotell. Genom åtgärder från hotellet, större kurslokal än normalt kunde vi på ett tryggt sätt genomföra vårens ITIL 4 Foundation – All Inclusive som planerat.

Förutom ett aktuellt och intressant innehåll så visade Marstrand upp sig från sin bästa sida och bjöd på underbart väder.

Dessutom hade Marstrand besök från Greenpeace som laddade upp inför den uppmärksammade aktionen i Lysekil. Tycka vad man vill om det, men det var hur som helst ett vackert skepp.

Bilderna talar sitt tydliga språk. Boka dig du också! https://www.larssonco.com/alla-vara-utbildningar/

Larsson & Co vinner upphandling inom offentlig sektor

ITIL | ITIL Foundation

Larsson & Co har i dagarna vunnit en upphandling för en större region i södra Sverige. Upphandlingen rör verksamhetsstöd, konsultation och utbildning inom ITIL och processutveckling.

Vi på Larsson & Co är såklart både stolta, glada och fyllda av förväntan inför det kommande uppdraget. Genom uppdraget stärker vi vår position som en kompetent partner till offentlig sektor och som en pålitlig leverantör av ITIL på ett pragmatiskt, praktiskt och konkret sätt.

Vi är dock ödmjuka inför uppgiften, för det här vara bara kvalet till finalen. Nu börjar loppet och det riktiga arbetet som ska utföras väntar innan vi är i mål.

Ännu en lyckad ITIL 4 Foundation All Inclusive på Marstrand

22-24 April genomfördes, trots pandemi, ännu en lyckad kurs på Marstrands Havshotell. Genom åtgärder från hotellet, större kurslokal än normalt kunde vi på ett tryggt sätt genomföra vårens ITIL 4 Foundation – All Inclusive som planerat.

Förutom ett aktuellt och intressant innehåll så visade Marstrand upp sig från sin bästa sida och bjöd på underbart väder.

Alla deltagare klarade dessutom certifieringen på första försöket, ännu en kurs med 100% alltså.

Bilderna talar sitt tydliga språk. Boka dig du också! https://www.larssonco.com/alla-vara-utbildningar/

Lyckad kurs i Knowledge Management

Larsson & Co har haft den stora äran att leverera en kurs inom Knowledge Management till en av de världsledande leverantörerna av affärssystem.

Att fånga, strukturera och återanvända den kunskap som finns inom bolaget är inte bara smart. Det är idag helt nödvändigt. Man pratar om GIG-ekonomin vilket har tillfört en mer lättrörlig arbetsstyrka som kommer och går. Risken är att kunskapen rinner ur företagen snarare än att bygga upp kunskapen inom företaget.

Knowledge Management är en viktig del i att få företaget, avdelningen och IT att kunna mer och dessutom göra den kunskapen tillgänglig för andra.

ITIL Foundation | ITIL Certifiering | ITIL Konsult

Vill du veta mer vad Knowledge Management kan göra för dig och ert företag, kontakta oss på info@larssonoco.com eller 031-337 57 50

Lyckad 1:a ITIL 4 Foundation All Inclusive

ITIL 4 Foundation | ITIL 4 | ITIL Certifiering

Larsson & Co levererade sin 1:a ITIL 4 Foundation på Marstrands Havshotell 10-12:e April.

Full pott från deltagarna som var supernöjda. Dessutom klarade alla deltagarna ITIL 4 certifieringen galant.

Inte nog med att de fick mycket och nyttig kunskap. De kunde även avnjuta god mat, ett besök på SPA-avdelningen och en hel del nätverkande med intressanta diskussioner.

Deltagarnas kommentarer:

”Min helhetsuppfattning av kursen var kanon, Klas var superduktigt från början till slut. Gillar verkligen att han alltid hade egna erfarenheter att referera till.”
”Marstrands havshotell levererar som alltid. Rummet var kanon, inget alls att klaga på vad det gäller mat osv.”
”Jag hade en grym helhetsupplevelse.”

”Bra och enkel, men nödvändig för att förstå arbetet vi gör på ett annat plan”

”Informativ, intressant och rolig”

Tack vare det stora intresset så kör vi ett extrainsatt tillfälle för er som missade första kursen. 27-29:e Maj

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

ITIL Foundation för YH

Larsson & Co utbildar blivande infrastrukturspecialister inom ITIL och IT-projektledning.

ITIL Foundation för YH | YH-utbildning

ITIL Foundation för YH.

Eftersom det är brist på marknaden med människor som har relevant utbildning och kunskap har Larsson & Co gjort sitt för att försöka avhjälpa den situationen.

Folkuniversitetet har anlitat Larsson & Co för att genomföra ITIL Foundation och praktisk IT-projektledning.

Allt för att eleverna ska ha en så relevant utbildning som möjligt när de ska ut i verkliga livet.

Just ITIL Foundation är en utbildning som saknas för många. ITIL Foundation står oftare och oftare under ”Krav” snarare än som tidigare ”MeriterIT-projektledning | ITIL Foundation för YHande”.

ITIL Foundation ger eleverna rätt tänk och terminologi när de väl kommer ut på sin praktik eller Lärande i Arbete som det numer heter (LIA). Det kommer dessutom korta startsträckan för dem när de väl börjar arbeta.

Praktisk IT-Projektledning

Som del två har Larsson & Co levererat en kurs i praktisk IT-projektledning som inte bara ger eleverna en bra förståelse för hur projekt drivs. De kommer dessutom ha med sig färdiga och användbara mallar för projektdirektiv, kommunikationsplaner och projektplaner med sig.

Med fokus på det praktiska får eleverna inte bara tillverka sina planer, dokument och kommunikation. De får även presentera sitt material för en tänkt styrgrupp. Avgränsa sina projekt och motivera sina beslut.

Vill ni också veta vilka utbildningsinsatser vi på Larsson & Co kan göra för dig? Klicka på länken för att komma till våra utbildningar.

ITIL Foundation | ITIL Certifiering | ITIL Konsult

SACM & CMDB- Larsson & Co utvecklar

SACM & CMDB – två viktiga förkortningar

Larsson & Co har under en längre period arbetat med en av Sveriges största fordonstillverkare för att utveckla och effektivisera kundens CMDB (Configuration Management DataBase) och SACM (ITIL processen Service Asset & Configuration Management), samt ökat datakvaliteten på Configuration Items (CI’s). Resultatet av fas ett är en strukturerad, standardiserad och mätbar CMDB med tillhörande process och verktygsstöd.

ITIL kurs, ITIL Utbildning, Upplev ITIL

Nu går uppdraget in i nästa fas. I rollen som Processägare ska Larsson & Co nu ta SACM-processen och arbetet med CMDB till nästa nivå. I fas två ingår inte bara att ytterligare etablera SACM-processen utan även att stabilisera, underhålla och förbättra processen i egenskap av Processägare.

Utan CMDB är vi blinda

SACM, CMDB, referensuppdrag, ITIL FoundationEn CMDB är en databas som innehåller all relevant information om hårdvaru- och programkomponenter som används i en organisations IT-tjänster och relationerna mellan dessa komponenter. En CMDB tillhandahåller en organiserad vy och är därmed ett utmärkt sätt att undersöka utifrån.

Med andra ord, om man inte vet hur pryttlarna och pinalerna hänger ihop så är det ganska enkelt att klampa i klaveret.

Det finns undersökningar som visar att upp mot 80% av alla incidenter skapas av IT själva. En välbyggd Changeprocess med en up-to-date CMDB är ett verkligt kraftfullt verktyg för att kapa många av de egenskapade incidenterna som uppstår.

I en fabriks produktionsmiljö är det så mycket enklare att se hur saker och ting hänger ihop, det går oftast en ledning av något slag mellan dem. Visuellt mycket enklare än i en IT-produktionsmiljö. Just därför är arbetet med CMDB så viktigt för att kunna synliggöra alla kopplingar.

 

Vill du veta mer om vad SACM och CMDB kan göra för just er? Hör av er till oss för en kostnadsfri Workshop.

Eller varför inte göra slag i saken och boka in en ITIL Foundation hos Sveriges mest pragmatiska ITIL konsulter!

/Andreas Lindström

Boka ITIL Foundation - Kontakta Andreas 031-337 57 50ITIL Utbildning, ITIL Konsulter, ITIL Certifiering

Larsson & Co kravställer inom Logistik & IT för världens största butikskedja för kläder

En av våra konsulter kommer hjälpa världens största butikskedja för kläder att analysera vilka krav som ställs på tjänsten för sändning av paket. IT & Logistik är ett av de absoluta kärnområdena i dagens konfektionsbransch där nya lösningar ständigt introduceras och gör miljön och processerna allt mer komplicerade. Logistiken blir allt viktigare då råvaror, manufaktur och försäljning ofta sker i hela världen och logistikkedjorna måste fungera snabbt och smärtfritt. Samtidigt måste allt registreras och hanteras av effektiva IT-system tillsammans med optimerade processer.IT & Logistik, ITIL kurs, ITIL Foundation

Genom uppdraget kommer man bättre kunna anpassa processen till funktionen och närliggande projekt och system samt kunna erbjuda kunderna både bättre och snabbare tjänster.

Vill du veta vad Larsson & Co kan göra för ert företag med ITIL för IT-Logistik? Kontakta oss här, eller boka in oss på en kostnadsfri workshop här

Larsson & Co föreläser: Generation Z och det självspeglande ledarskapet för statligt verk.

Larsson & Co fick äran att hålla en 3 timmars föreläsning för en ledningsgrupp inom ett statligt verk som handhar all sjöfart i Sverige.

Föreläsningen innehåller hur man leder yngre generationer, hur man kan se på de yngre som kanske har ett annat angreppssätt. Hur man tar tillvara på den kreativa kraft som yngre kan ha och samtidigt attrahera dem. Arbetsmarknaden ser ut att gå mot ett läge där det finns färre arbetstagare. Det kommer öka konkurrensen om den befintliga tillgängliga arbetskraften. En bristsituation kan komma att uppstå. Hur kan man arbeta för att de ska bli just dina medarbetare.Generation Z

Vidare handlade föreläsningen om det självspeglande ledarskapet och hur man kan ta till sig av de visioner, värdegrunder och mål som finns inom den egna organisationen och praktiskt tillämpa den på sitt dagliga arbete. De kritiska framgångsfaktorerna togs även upp och allt avhandlades i en workshop för att praktiskt koppla föreläsningens innehåll till den egna organisationen.

Vill du veta närmare hur en sådan föreläsning kan läggas upp, kontakta oss här

Larsson & Co etablerar tjänstekatalog för stor serviceleverantör

Larsson & Co kommer agera både förändrings- och projektledare för ett huvudprojekt för en av de största serviceleverantörerna inom offentlig förvaltning i Västsverige. Projektet skall hålla samman alla nya och pågående aktiviteter som rör tjänstekatalogen som syftar till en enkel och effektiv service.  Larsson & Co kommer även koordinera och sköta samverkan mellan de delprojekt som ingår i huvudprojektet.

Larsson & Co kommer använda oss av vårt framgångsrika färdplanskoncept.Tjänstekatalog enligt itil, vad, vem och hur

Läs vår tidigare artikel om tjänstekatalog här.

Katalogen kommer implementeras i ITSM-verktyget ServiceNow.

Vill du veta vad en tjänstekatalog kan göra för ert företag?
Kontakta oss här

ITIL Konsult, ITIL Foundation, ITIL Certifiering