ITIL blir inte alltid som man har tänkt sig!

Ibland blir det inte som man har tänkt sig

Vi skulle renovera våran murstock och jag hade sökt med ljus och lyckta efter en bra murare. Efter många om och men hade lyckats hitta en via nätet.

Vid sjutiden dök kan han upp, vi gick igenom uppdraget och jag och jag åkte nöjd till jobbet.
Vi 17-tiden var jag hemma, jag öppnade ytterdörren med spänning och mötes av något annat än jag hade sett framför mig i bilen på vägen hem. Mitt i huset stod nu något som mer liknande en vit banan än en stor maffig och majestätisk murstock. Besviken ringde jag muraren direkt som kom över bara någon timma senare.

Muraren gick runt murstocken ett par gången och stannade, en lång tystnad följde. Muraren tittade länge på sitt verka och sa… IBLAND BLI DET INTE SOM MAN HADE TÄNKT SIG och å gick han! Kvar stod jag med hakan vid knäna och stum av förvåning. Ibland blir det inte som man hade tänkte sig sa jag högt för mig själv. De va då själva f.. att man ska göra allt själv tänkte jag.

Jag Googlade runt lite och åkte sedan till bygghandeln. Arbetet tog väldigt mycket längre tid än vad det borde men å andra sidan blev det som jag hade tänkt mig.  🙂

ITIL är som ett hantverk med oss konsulter som hantverkare. Var noga med att väja ”hantverkare” till ert ITIL-arbete och glöm för allt i värden inte att ta referenser, annars kan det lät bli en ”banan” av allt.

Klicka, och glöm inte ljudet.


 

Ett skratt förlänger livet…

Ett skratt ökar möjligheten till lyckad förändring…

ITIL ska vara roligt…

När vi inte skapar hysteriskt roliga filmer hjälper vi våra kunder med praktiska ITIL-lösningar.

Prova oss gärna om du inte tror mig. /Freddie

Dela

Prenumerera