ITIL uppdateras!

Axelos har presenterat att de under 2018 kommer att uppdatera ramverket ITIL. Under senare år har många organisationer strävat efter mer flexibilitet och snabbhet. För att möta det behovet genomförs nu uppdateringen av ITIL.ITIL, ITIL Foundation, ITSM, ramverk, ITIL Certifiering

ITIL har utvecklats sedan 80-talet och nu när fler och fler organisationer prioriterar flexibilitet och smidighet har Axelos börjat arbeta med nästa uppdatering. Orsaken till detta är att möta de ändrade omständigheter med fler cloudlösningar, ökad automatisering och digital transformation. Uppdateringen skall göra att de som arbetar med IT Service Management skall kunna fortsätta använda ITIL tillsammans med andra arbetssätt som DevOps, Agile och Lean.

Undersökningar visar att ITIL fortfarande är lika relevant som ”Best Practice” för ITSM industrin och genom en uppdatering känns det som om den ställningen kommer att stärkas ytterligare.

Vad innebär uppdateringen av ITIL 2018

Det som presenterats hittills är följande:

  • Utvecklingen av uppdateringen kommer ske under 2018.
  • Det kommer att fortsätta bygga på ITIL’s grundprinciper och utvecklas utifrån erfarenheten från specialister och experter.
  • De certifieringar som finns idag kommer fortsätta att gälla i det nya utbildningsschemat.
  • Uppdateringen inkluderar praktisk guidning för hur ITIL kan integreras på ett optimalt sätt med till exempel DevOps, Agile och Lean

Axelos har engagerat experter inom Service Management för att säkra att ITIL blir mer tillgängligt, transparent och agilt.

Utifrån detta så drivs uppdateringen av ett globalt team ”Lead architects” som har haft ett antal workshops kring hur uppdateringen bör se ut.

Vi följer utvecklingen och ser fram mot en uppdaterad ITIL version.

Mer information om uppdateringen finns här: https://www.axelos.com/itil-update

Vill du vara med och påverka utvecklingen av ITIL 2018?

Axelos vill gärna uppmana fler att delta i utvecklingen och har på sin hemsida skapat möjligheter till att vara med och påverka utvecklingen av den uppdaterade versionen.

https://www.axelos.com/global-itsm-research-programme

ITIL 2018 – skillnad i vardagen

Vi ser fram emot uppdateringen och tror att detta är ett viktigt steg för säkra att ITIL fortsätter vara lika relevant som det är idag även i framtiden.

Rätt använt kan ITIL göra verklig skillnad i vardagen.

Är du intresserad av hur ITIL kan hjälpa dig?

Kontakta oss för en kostnadsfri workshop.

Boka en ITIL Foundation kurs.

(Certifieringen kommer även att gälla efter uppdateringen).

Missa inga uppdateringar om nästa version av ITIL. Signa upp dig på vårt nyhetsbrev så får du inte bara nyheterna runt nästa version utan även fler tips som rör ITIL och ITSM.

 

Klas Caesar

Larsson & Co

Dela

Prenumerera