X

ITIL 4 – uppdatering

Uppdatering av ITIL®

Nu har vi fått mer information kring uppdateringen av ITIL och vi vill givetvis dela den med er!
I veckan meddelade Axelos att den första releasen av ITIL 4 kommer att ”go live” under första kvartalet 2019.

 

ITIL Foundation, ITSM, ramverk, ITIL 4, ITIL Certifiering, ITIL

ITIL 4 – VAD VI VET NU

Det som presenterats nu är inte så mycket nytt kring vad uppdateringen innebär men lite mer om vad som kommer hända.
Det  Axelos skriver är att eftersom vi lever i en tid där utvecklingen går väldigt fort, även kallad ”The Fourth Industrial Revolution”, behöver vi anpassa oss till det. Den karakteriseras av digital transformation som innebär fler interaktioner mellan människor och digital teknologi. Den snabba utveckling och de komplexa miljöer som detta innebär kräver organisationer som är mer agila och bättre anpassade för att ”adapt and adopt” till nya arbetssätt för att lyckas.

ITIL 4 är därför utvecklat för att bättre hjälpa verksamheter att möta ”The fourth Industrial Revolution”. Genom, som vi presenterat tidigare, att ITIL 4 skall kunna användas bättre tillsammans med andra arbetssätt. Så som DevOps, Agile och Lean. Det finns egentligen inga hinder att även idag använda sig av dessa metoder och samtidigt stötta sig mot ramverket ITIL. Men vi är precis lika nyfikna som alla andra att se vad som tillkommer.

Fokus ligger, som tidigare, på att skapa en enkel övergång från nuvarande version till ITIL 4. De uppmuntrar även kandidater att fortsätta sin nuvarande utveckling inom ITIL.

VAD SOM HÄNDER NU

Under augusti kommer Axelos ut med mer detaljerad information om vad uppgraderingen till ITIL 4 innebär och under hösten kommer det genomföras ”Train the trainer sessions” för att uppdatera kursledare på vad uppdateringen betyder och hur ITIL Foundation kommer justeras.

Vi följer givetvis utvecklingen och återkommer när vi har mer nyheter. Kontakta oss gärna om ni vill veta mer!

Med vänlig hälsning

Klas Caesar, ITIL Konsult

Klas CaesarITIL Konsult, ITIL Foundation, ITIL Certifiering

ITIL kurs, ITIL Utbildning, Upplev ITIL

Tags: